fbpx

Kurumsal hayatın en önemli araçlarından biri olan kurumsal sunumlar hakkında çeşitli içerikler paylaşmıştık. Kurumsal sunum örneği vererek bu konuyu derinleştirmeyi ve görsel arayüzün önemi üstünde amaçladık. Dinamik veri görselleştirme ne işe yarar, PowerPoint uygulamasının özelliklerini yaratıcı bir biçimde nasıl kullanabilirsiniz, slayt tasarımı ve daha fazlası hakkında bilgiler göreceksiniz.
Önceki yazılarımızı da bağlantılardan inceleyebilirsiniz.
Bu örneğin ve yazının ilham verici olmasını umuyorum. Sorularınız için iletişime geçebilirsiniz.

Kurumsal Sunumda Dinamik Veri Görselleştirme

Hepimiz şirketimizin veya hizmetimizin özelliklerini en etkili şekilde gösterebilmeyi amaçlıyoruz. Kurumsal sunumların gerçekleştiği tanışma toplantıları kapalı ve herkesin tek bir ekrana baktığı ortamlarda gerçekleşiyor. Bu toplantıların önemi büyük, çünkü büyük ve değerli satın alma-iş birliği potansiyeli taşıyorlar. Bununla beraber sunumun üzerinden geçerek konuşmaya kimse gönüllü olmuyor.

Takip süreleri, odaklanma sunumların en önemli bariyeri ve onu aşmanın yollarını bulmak zorundayız. İşte bu kısa toplantı süresinde şirketinizle ilgili verileri sunumunuz üzerinden dikkat çekici vermenin yolu içerikleri dinamik şekilde göstermek. Hizmetlerinizi akıcı ve iyi bir arayüzle hazırlanmış sunumla anlatırken anlattıklarınız daha güven verici hale gelir. Takip süresi daha da artar.

Telefon arayüzlerimiz, abone olduğumuz dijital kanallar, mobil uygulamalar, TV jenerikleri bu kadar gelişmişken şirket sunumunuz neden çağın gerisinde kalsın?

Kurumsal Sunumda PowerPoint Özelliklerinin Yaratıcı Kullanımı

Powerpoint uygulamasının arayüzünde geçişler ve animasyonlar özelliklerini yaratıcı şekillerde kullanmak mümkün. Bu sayede içeriğinizi video formatında dönüştürerek mağaza-fuar ekranlarında oynatabilirsiniz. Bununla birlikte sosyal medya ve dijital pazarlama kanallarınızda yayınlayabilirsiniz. Yukarıda yer alan kurumsal sunum örneği bu geçiş ve animasyonlardan yararlanarak hazırlandı.

Tamamen editlenebilir ve PowerPoint ile güncellenebilir halde. Fakat Sunum Yaptır sunum ajansı olarak görsel materyalleri hazırlamak için Adobe Photoshop, Illustrator, Stok video-fotoğraf kaynakları ve Midjourney ibi yapay zeka araçlarından faydalandığımızı paylaşayım. Bu materyalleri derledikten sonra iş PowerPoint uygulamasında yaratıcı bir şekilde bir araya getirmeye kalıyor.

Bu hazırlıklar sonucunda elde ettiğimiz sunum sayesinde dinleyicinin odak süresini daha uzun tutan, ikna kanallarını açan bir sunum ortaya çıkıyor.

Yaratıcı Geçişler

Burada geçişler olarak tanımladığımız özellikler PowerPoint’te ikiye ayrılmış durumda: Animasyonlar ve Geçişler. Animasyonlar, yazı, nesne ve şekillerin hareket etmesi için kullanılıyor. Geçişler ise bir sayfadan diğerinde geçmek için kullanılan yöntemler. İkisi de bir araya getirilebilir ve kombinasyonlar yapılabilir. Tamamen yaratıcılığınıza ve tecrübeye bağlı.

Dinamik Arayüz – Tablette Müşterilere Sunum

Bir mağazada veya fuarda tanıtım alanınızda tablet ekranı düşünün. Ziyaretçileriniz tablet üzerinde ilgilerini çeken başlıklara dokunarak konuyla alakalı sayfayı ziyaret edebilirler. Sayfalar arası geçiş yaparak ürün veya şirketiniz hakkında bilgi sahibi olabilirler. Ya da satış temsilcileriniz yüz yüze satış esnasında tabletten sunum dosyanızı açarak ekrandan tanıtım yapabilir ve bu arayüz sayesinde -geçişlerden yararlanarak- gezinebilir.

Sunum uygulamalarının az bilinen kullanışlı özelliklerinden biri.

Kurumsal Sunum Örneği ile Slayt Tasarımı için İpuçları

Doğru İndeksleme

Yani sunumunuzda hangi slayt önce-hangi başlık sonra gelecek konusunun netleşmesi. Hatırlıyor musunuz lise-üniversite hazırlık sınavlarında Türkçe “Paragrafta anlam” soruları vardı. “Aşağıdaki cümlelerden hangisi paragrafın bütünlüğünü bozmaktadır?” diye sorulurdu. İşte sunumunuzun da slaytları birbirini takip ederken devam niteliği taşımalı. Bir slayt diğerinin önünü kesmeden akmalı.

Hiyerarşi

Sayfa/slayt ekranınızın tasarımını yaparken en çok dikkat çekmek istediğiniz kısım neresi? İlk önce slayta onu belirgin bir şekilde koyun. Sonra ikinci öneme sahip konu, sonra üçüncü, dördüncü ve diğerleri. Dikkat çekmek sadece büyük-küçük yazmak ile değil, renkli-sönük, kalın-ince ve sayfa konumuna göre de değişebilir.

İnteraktif Sunum

Soru sormak veya şaşırtmak dinleyiciyi uyandırır. Başka bir deyişle katılmasına katkıda bulunur. İşinizle ilgili bir bilgiyi paylaşmadan önce “tahmin edin …” diye başlayan bir giriş yapabilir ve tahminleri alabilirsiniz. Ya da anekdot anlatarak dinleyicilerin oradan kendilerine parça bulmasını sağlayabilirsiniz. “Daha önce aranızda x şehrine giden var mı?” gibi.

Kurumsal Sunumda Panel Arayüzü Ne İşe Yarar?

Yukarıda kısaca özetlemiştik, kurumsal sunum örneğinde gördüğünüz gibi slaytlarınıza bir panel ve menü tasarımı hazırlayabilirsiniz. Her slaytı menüde ilgili yere linklerseniz, sunumunuz esnasında ilgili yere hızlıca geçebilirsiniz. bu tarz geçişler özellikle dokunmatik ekranlar ve tabletlerde yapılan sunumlar için çok kullanışlı. Satış yetkilileri, sabit tanıtım amaçlı tablet ekranları gibi ekranlar ile tanıtım yaparken PowerPoint veya Keynote‘u kullanabilirsiniz. Özel yazılım programlarına ihtiyacınız yok.

Sunum Yaptır Sunum Ajansı ile Kurumsal Sunum

Kurumsal sunum örneğinde gördüğünüz tasarım, element, yazılı içerik, indeksleme ve geçişler gibi birçok çalışmayı sizin şirketiniz için de gerçekleştirebiliriz. Hazır formatlar kullanmak yerine şirketinizin ve içeriğinizin konusuna özgün metin-indeks oluşturuyor, sunum yapınızı tamamlıyoruz. Yazılı süreci tamamladıktan sonra ise tasarımınızı bu içeriğin hedeflerine uygun tasarım ve geçişler yapıyoruz.

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Sunumunuz ne ile ilgili, neyi hedefliyorsunuz?